ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΛΙΘΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
23810 51.145 | 6977266804
info@ipsilantis-katoikies.gr

Συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης περίφραξης

12-05-2016

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες οι οποίοι πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν επιλέγουμε περίφραξη για τον χώρο μας. Ο συγκεκριμένος οδηγός θα σας βοηθήσει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και δυνατότητες.

Χρήση – Εφαρμογή

Αρχικά, θα πρέπει να απαντήσουμε στο εξής ερώτημα: για ποιον λόγο χρειάζομαι την περίφραξη, ποια θα είναι η χρήση της;

Κάποιες από τις πιο κοινά αποδεκτές χρήσεις είναι οι εξής:

  • Επιπρόσθετη προστασία
  • Καλύτερη ασφάλεια
  • Περιορισμός ζώων ή/ και παιδιών
  • Προστασία πισίνας
  • Η προσθήκη ενός διακοσμητικού στοιχείου στον χώρο

Όπως καταλαβαίνουμε, η χρήση για την οποία προορίζεται η περίφραξη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τύπο της περίφραξης που χρειαζόμαστε.

Επιλογή Υλικού

Υπάρχουν 5 βασικά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας περίφραξης – αλυσίδα, ξύλο, πολυχλωριούχο βινύλιο (PVC), αλουμίνιο και ατσάλι. Καθώς οι περιφράξεις από αλυσίδα και ξύλο προτιμούνται συχνά λόγω του χαμηλού τους κόστους, οι περιφράξεις από αλουμίνιο και ατσάλι προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη προστασία και ποιότητας κατασκευής. Οι φράχτες από PVC κοστίζουν το ίδιο με τους μεταλλικούς φράχτες, αλλά θεωρούνται γενικότερα ως φθηνότερα προϊόντα καθώς η σύνθεση τους είναι από πλαστικό και όχι από κάποιο μέταλλο.

Κάθε ένας από τους παραπάνω τύπους υλικών έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ας τα δούμε:

Υλικό

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Αλυσίδα

Χαμηλό Κόστος

Εμφάνιση

Επίπεδο Προστασίας

Ξύλο

Η Φυσική Εμφάνιση μπορεί να τροποποιηθεί

Συντήρηση

Μικρή Διάρκεια Ζωής

PVC

Μεγάλη Διάρκεια Ζωής

Ανθεκτικότητα

Περιορισμένη Γκάμα Χρωμάτων

Ατσάλι

Διακοσμητική Εμφάνιση

Ανθεκτικότητα

Μπορεί να σκουριάσει ακόμα και αν γαλβανιστεί

Δύσκολο να αντικατασταθούν τα κατεστραμένα τμήματα

Αλουμίνιο

Διακοσμητική Εμφάνιση

Δεν χρειάζεται συντήρηση

Μεγάλη Διάρκεια Ζωής

Είναι πιθανό να λυγίσει εάν δεν στερεωθεί καλά

Από την στιγμή που δεν ψάχνετε για μια προστατευτική περίφραξη, θα δείτε ότι οι περιφράξεις από αλουμίνιο προσφέρουν μια καλύτερη απόδοση κόστους/ κέρδους σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά περιφράξεων.

Επιλογή του Κατάλληλου Ύψους

Το ύψος μιας περίφραξης καθορίζεται συνήθως από την χρήση για την οποία προορίζεται η περίφραξη, καθώς και από τους περιορισμούς της πολεοδομίας που θέτει η κάθ περιοχή. Για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα η περίφραξη θα πρέπει να είναι το λιγότερο 2 μέτρα, διαφορετικά σχεδόν όλοι οι περαστικοί θα έχουν οπτική επαφή με τον χώρο σας. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια, καθώς είναι ευκολότερο να παραβιάσει κάποιος μια περίφραξη χαμηλότερη των 2 μέτρων.

Για περίφραξη πισίνας, συνήθως υπάρχουν τυποποιημένα σχέδια με συγκεκριμένο ύψος, κυρίως για να αποτρέπουν παιδιά μικρής ηλικίας να έχουν πρόσβαση στον χώρο. Συνήθως, το ύψος σε αυτές τις περιφράξεις είναι κοντά στα 1,2 μέτρα με κουπαστή ανάμεσα ώστε να περιορίζεται η πρόσβαση.

Οι περιφράξεις που προορίζονται για διακόσμηση έχουν μικρότερο ύψος ώστε να υπάρχει οπτική επαφή με τον χώρο. Οι περιφράξεις με ύψος κοντά στο 1 μέτρο προτιμώνται για αυτούς τους σκοπούς.

Μια από τις δυσκολότερες επιλογές είναι αυτή για τον περιορισμό κατοικιδίων. Αν και ένα ικανοποιητικό ύψος θα ήταν κοντά στα 1,2 μέτρα, πολλά μεγαλόσωμα κατοικίδια θα υπερπηδούσαν μια τέτοια περίφραξη. Επομένως, εάν το κατοικίδιο σας είναι μεγαλόσωμο σας προτείνουμε μια περίφραξη με ύψος περίπου 1,5 μέτρο. Επίσης, ειδικά όταν το κατοικίδιο είναι μικρόσωμο, θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην χωρά από τα κενά που αφήνει η περίφραξη μας. Οπότε, είναι καλύτερα να ελέγξουμε τα κενά αυτά προτού κάνουμε την εγκατάσταση.

Για να επιλέξουμε μια περίφραξη για την προστασία παιδιών, θα πρέπει να σκεφτούμε πως τα παιδιά συνήθως βρίσκουν τρόπους να περάσουν τις περιφράξεις χρησιμοποιώντας μικρά τραπεζάκια και καρέκλες ως βοήθημα. Φυσικά, οποιαδήποτε πόρτα στην περίφραξη θα κάνει ακόμα ευκολότερη την έξοδο από τον χώρο, επομένως καλό θα είναι το μάνταλο (της πόρτας) να είναι όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Επιλογή Χρώματος

Θέλετε το χρώμα που θα επιλέξετε για την περίφραξη σας να ταιριάζει με τα χρώματα του χώρου που προστατεύετε; Μια περίφραξη με άσπρο χρώμα ταιριάζει σχεδόν με το κάθε χρώμα, την στιγμή που μια πράσινη περίφραξη ταιριάζει με το γρασίδι (σε περίπτωση που υπάρχει). Παρόλα αυτά το μαύρο και γενικότερα τα σκούρα χρώματα προτιμώνται περισσότερο. Στην χώρα μας, οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν σιδερένιες περιφράξεις με σκούρα χρώματα, τονίζοντας έτσι την παραδοσιακότητα του προϊόντος και δίνοντας ένα ύφος ασφάλειας στον χώρο τους.

Επιλογή του Στυλ

Η επιλογή του στυλ που θα έχει η περίφραξη είναι μια από τις πιο διασκεδιαστικές φάσεις της διαδικασίας. Στην Kando – ιδιαίτερα για περίφραξη από σίδερο – υπάρχουν αμέτρητες επιλογές ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Οι εξειδικευμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι πωλητές της εταιρίας μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη περίφραξη, πάντοτε με γνώμονα το δικό σας συμφέρον.

Φινίρισμα

Υπάρχουν τρόποι για να δώσουμε μια πιο ιδιαίτερη όψη στην περίφραξη που τελικά θα επιλέξουμε. Για παράδειγμα μπορούμε να προσθέσουμε κάποια πέργκολα, κάποια καμαρωτή θύρα ή κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο από καράβολα.

Στην Kando συζητάμε μαζί σας, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες σας και με την βοήθεια σας δημιουργούμε την κατασκευή που επιθυμείτε, με τα κατάλληλα υλικά και την κατάλληλη τιμή. Όσο σύνθετη και αν είναι η κατασκευή που επιθυμείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιον από τους εξειδικευμένους πωλητές της εταιρίας μας.